Norges billigste bøker

Mat og drikke

Hos oss finner du den beste inspirasjonen til alt innen mat og drikke. Her finner du et stort utvalg av sunn mat, kokebøker, helsekost, bøker om brød og kaker, og om du er interessert i enten sigarer eller brennevin, har vi noe for deg også. Utforsk både norsk og utenlandsk matkunst eller dykk ned i bøker om populære mattrender. Du finner forskjellige kokebøker med enkle matretter, billige matretter og sunn mat. Det finnes en hel rekke bøker med gode middagstips og mye mer om drikke og mat.
Enten du er nybegynner, amatør eller profesjonell, er det ingen grenser for å utfordre matferdighetene dine. Hopp inn og ta del av matuniverset og lær å server gode retter til deg selv, din familie eller dine venner.
Vis mer
Filter
Filter
Sorter etterSorter Populære
  • - enkel thaimat fra Warunees kjøkken
    av Warunee Bolstad
    449,-

  • - ren plantebasert mat du kommer til å elske
    av Irina Smit
    405,-

    Kan man bli gladere av å spise mer plantebasert og flere farger?I denne boken deler Irina Smit sin store lidenskap for ren, næringsrik og fargerik mat! Mellom permene finner du hennes beste oppskrifter til glede for deg og hele familien basert på rene råvarer.Etter noen år med et kronglete forhold til mat har Irina Smit funnet et kosthold og en livsstil hun trives med. Energinivået har økt, fordøyelsen er topp, huden stråler, og hun merker at kroppen blir «glad» for hvert fargerike måltid hun inntar.Irinas matfilosofi går ut på å spise REN mat, laget helt fra bunnen av uten tilsetninger. Mat som i hovedsak er basert på grønnsaker kombinert med en sunn fettkilde, urter, krydder, nøtter, frø og belgvekster. Irina sverger også til å bruke råvarer som er i sesong - en av favorittaktivitetene sammen med barna er å dra på en gård og plukke grønnsaker, frukt og bær.I boken finner du mer enn 70 oppskrifter på smakfulle retter som kan spises til både frokost, lunsj og middag - og selvfølgelig supersunne kaker og snacks. Her er også småretter og dipper med ulike konsistenser og smaker som til sammen blir en fryd for øyet, gane og mage. Mange av oppskriftene kan settes sammen og brukes til flere forskjellige anledninger.Alle oppskriftene er uten hvitt sukker, hvetemel og meieriprodukter.Irina Smit er kokk, gründer og har startet sin drømmekafé Happy Foods i Oslo. Dette er hennes første bok.

  • - vilt, vakkert og velsmakende fra tidlig vår til sen høst
    av Edle Catharina Norman
    405,-

    Ta naturopplevelsen og matlagingen ett hakk videre!Naturen er full av planter som kan spises. Gjør som de beste restaurantene, og sank ingredienser og tilbehør rett fra naturen. I denne boka gir noen av Norges mest erfarne sankere deg en oversikt over de beste spiselige plantene. Vakre bilder og tydelige omtaler hjelper deg med å finne riktig plante. Du finner også informasjon om hvordan du kan holde plantene friske lenge, hvor du har lov til å plukke og hvordan du kan unngå giftige planter. Ikke minst finner du grunnoppskrifter på supper, pesto og mye mer, og en rekke tips om hvordan plantene kan brukes. Du kan spise mange flere planter enn du tror. Sunt, godt, vakkert, kortreist, økologisk og helt gratis!

  • - med enkle oppskrifter og flotte mønstre
    av Martine M. Sletmoen
    360,-

    Skillebekk surdeig er en inspirerende og nydelig illustrert bok om hvordan du med både tradisjonelle og enkle teknikker kan bake den deiligste surdeigsbakst. Her er oppskrifter på tradisjonelle brød, festbrød, småbrød, eltefrie brød, pizza, søtbakst og snacks av surdeig. I tillegg får du trinn-for-trinn-instruksjoner om hvordan du kan lage de mest fantastiske mønstre på baksten din, for i tillegg til sin enkle framgangsmåte, er det vakker dekor Skillebekk surdeig er spesielt kjent for. Her får du virkelig gode ideer til hvordan du kan lage individuelle og personlige brød.Martine Myhrum Sletmoen bor på Skillebekk i Oslo, hvor hun deler tips og triks til surdeigsbaking gjennom instagramkontoen Skillebekk surdeig. Hun får daglig meldinger fra hele landet fra folk som har forsøkt å komme i gang med surdeigsbaking, men ikke fått det helt til før de fulgte hennes enkle veiledning. Martine har egen serie på Matkanalen, Surdeigsskolen. Hun er utdannet maskiningeniør og jobber i forsvarsindustrien.

  • av Berit Nordstrand
    405,-

    Grunnboken og bestselgeren i Berits serie om anti-inflammatorisk mat, i paperback OMSTART30 er en 30-dagers metode hvor du demper inflammasjon i kroppen med mat som medisin. Dette er mat som kan styrke gode tarmbakterier, bedre vedlikeholdet av tarmslimhinnen, reparere lekk tarm og dermed dempe inflammasjon og tilhørende helseplager. Vanlige helseplager knyttet til inflammasjon er overvekt, sure oppstøt, luftplager og irritabel tarm, lite energi, smerteplager, eksem, astma og allergi og en rekke livsstilssykdommer, men også dårlig konsentrasjon og søvnvansker. Du skal i de neste 30 dagene eliminere mat som kan skape inflammasjon i kroppen, og innføre mat som kan dempe inflammasjon. Du slipper å telle kalorier, du vil spise deg god og mett, men likevel erfare at helsefarlig bukfett forsvinner. Etter 30 dager kan du re-introdusere en del av maten du har tatt bort, men ikke alt. Kun det kroppen tolererer. På den måten finner du frem til hverdagskosten kroppen din trives med. Boken inneholder: Basisoppskrifter for hva du bør forberede før du starter 50 oppskrifter på maten i eliminasjonsfasen Ukeplan for middag og lunsj Plan for re-introduksjonsfasen Følg henne på Facebook, Instagram og YouTube.

  • - mat fra Tyrkia og Midtøsten
    av Vidar Bergum
    359,-

    Hummus og granateple er en inspirerende introduksjon til moderne og tradisjonell mat fra Tyrkia og Midtøsten. Mat med de herligste krydderdufter og smak.De aller fleste rettene i boken er basert på tradisjonelle oppskrifter - det er jo en grunn til at disse rettene og smakene har overlevd så lenge. Og ikke bare får du med deg oppskriftene, men også et innblikk i hvordan rettene ble til. De fleste av oppskriftene i boken er klassisk hjemmelagd mat slik den lages på de mange kjøkken rundt omkring i Tyrkia og Midtøsten. Dette er mat som er enkel å lage, og godt tilpasset et moderne liv. Her får du inspirasjon til å lage et mezebord, deilige supper, litt kjøttmat, mye vegetarmat, noen småretter og de deiligste søte overraskelser fra regionen. Dette er sunn mat som er basert på sesongens grønnsaker og urter. Kjøtt brukes mest som festmat eller som smaksetter i grønnsaksrettene.Vidar Bergum er bosatt i Istanbul og ble kåret til beste nisjeblogger i 2016. Juryens begrunnelse for å gi Et kjøkken i Istanbul prisen: «Vidar Bergums blogg tar litt pusten fra deg. Den er eksotisk, visuelt god og litt annerledes. Han inviterer inn på et kjøkken vi ikke kjenner så godt, med en naturlighet og raushet som gjør at du bare har lyst til å slippe alt du har i hendene og begynne å lage tyrkisk mat og prøve ut nye kryddertyper. Han skriver godt om inspirasjon og kommer alltid med gode henvisninger og tips til hvordan man selv kan få til det han lager hjemme. En leken og herlig blogg.»Og dette følger Vidar opp i denne boken. Med på laget er fotografen Bahar Kitapci, hun er en av Tyrkias ledende matstylister og -fotograf.«Ikke bare er det tyrkiske kjøkkenet en inspirerende, variert og forholdsvis enkel måte å tilnærme seg det rike tilfanget av retter fra Midtøsten, Vidar er også en formidler som evner å formidle autentisk mat på en måte som gjør at man får lyst til å prøve det hjemme.»- Andreas Viestad, Dagbladet Magasinet

  • av Yotam Ottolenghi
    405,-

    Yotam Ottolenghi er et navn alle matinteresserte bør merke seg. Ottolenghi skaper magi på kjøkkenet med fantastiske smaker inspirert av Midtøstens kjøkken der ofte det plantebaserte står i sentrum. Denne boken er en ypperlig vei inn i hans kjøkken.Ottolenghis oppskrifter er alltid en fest: en raus kombinasjon av krydder og friske urter og lekre og enkle råvarer. I Ottolenghi ENKELT får du 130 nye oppskrifter som inneholder alle de kreative elementene og smakene som Ottolenghi er så kjent for. I boken er det retter som passer alle, enten du vil ha maten på bordet i løpet av 30 minutter til hverdags, liker å lage alt i én gryte eller foretrekker å lage mest mulig ferdig på forhånd til et middagsselskap slik at du kan underholde gjestene mens maten står i ovnen.Yotam Ottolenghi er en bestselgende kokebokforfatter bosatt i London, der han eier og driver flere restauranter under sitt eget navn samt Nopi og Rovi. Han skriver om mat i New York Times og The Guardian, og har vært gjestedommer i Masterchef Australia. Ottolenghi ENKELT er en internasjonal bestselger. Han er født i Israel og har utgitt en lang rekke bøker.

  • av Berit Nordstrand
    449,-

  • - sunnere, slankere, friskere på 6 uker
    av Sofie Hexeberg
    429,-

    Kokeboken for deg som vil ha skikkelig god mat med lite karbohydrater.Bli friskere, spis deg sunnere, og gå ned i vekt med skikkelig god mat! Lege og suksess-forfatter Sofie Hexeberg har sammen med oppskriftutvikler Stina Natalia Nilsen, laget en fristende kokebok for deg som vil prøve ut keto-dietten.Stadig flere oppdager at et ketokosthold kan gi store helsefordeler, og blant annet være effektivt for vektreduksjon, normalisering av blodsukker og blodtrykk, og for å bli friskere fra kroniske sykdommer. I denne boken guider vi deg gjennom en 6-ukersperiode mot dine mål. Her får du handleliste og en kostplan med alle dagens måltider.Du får oppskrifter på retter som smaker skikkelig godt, og som hele familien kan spise. Det er frokost, matpakketips, mat på farten, mettende middager og deilige søtsaker! Ja det er helt sant, du kan faktisk spise deg ned i vekt og samtidig unne deg et stykke sjokoladekake, innimellom! Du får også nyttig kunnskap om hvordan et riktig balansert kosthold kan være viktig for din generelle helse, og et verktøy for å nå dine mål.Sofie Hexeberg er lege og kostholdsekspert, og driver Dr. Hexebergs klinikk sammen med sin mann, Erik Hexeberg. Hun har utgitt en rekke bestselgende bøker om lavkarbomat og helse. Stina Natalia Nilsen er utdannet psykiatrisk sykepleier og jobber i Bergen kommune. Hun er også deleier i omhelse.no og har laget over 600 lavkarbo-oppskrifter og utviklet en lang rekke kostplaner.

  • av Trine Sandberg
    360,-

    All den gode maten til små og store anledningerHele Norges favorittmatblogger, Trine Sandberg, inviterer til god mat og godt selskap. Her får du et stort antall oppskrifter å boltre deg med - nærmere 90 oppskrifter, hvorav nesten 80 er nye og ikke tidligere publisert på bloggen. Trine byr på smakfulle og enkle menyer, og inkluderer sine beste råd og tips om hvordan du best kan planlegge og forberede måltidet, hvordan du beregner porsjoner til mange gjester og hva du kan gjøre ferdig på forhånd.Menyene er til små og store anledninger, enten det er hverdag eller fest, helgekos eller sommerfest, og enten det bare er de nærmeste samlet rundt bordet eller det er gjester på besøk. Oppskriftene er godt gjennomarbeidet og inkluderer for eksempel landbrød, pokebolle, middelhavspai med kylling, pizzafavoritter, reinsdyrstek med rotfruktgrateng, fajitas, bacalao, brokkolisalat, rabarbralimonade, pavlova og mye, mye mer.Alle menyene er illustrert med Trines vakre matfotografier som hun er kjent for fra bloggen, trinesmatblogg.no, og de tidligere, bestselgende kokebøkene sine, Trines mat og Trines mat 2.Trine Sandberg er Norges mest populære matblogger og tidenes bestselgende kokebokforfatter hos Cappelen Damm. Hun er aktiv i sosiale medier, etterspurt i media, har vunnet flere bloggpriser og utmerkelser og har i flere år vært dommer i Det norske måltid. Trine tilbereder, styler og fotograferer selv all maten hun presenterer.Følg Trine på trinesmatblogg.no, @trinesmatblogg på Instagram, trine_sandberg på Snapchat, Trines matblogg på Facebook og youtube.com/trinesmat på YouTube.

  • av Merete Bø & Sune Eriksen
    405,-

    Journalist og vinanmelder Merete Bø guider deg gjennom osteverdenen og gir sine beste vintips til de ulike ostene. For hvilke viner passer best til Stilton, Mont d'Or, Chèvre og Kraftkar? Eller til Talleggio og Parmesan? Ost og vin er en grundig innføring i ost og de ulike ostefamiliene og gir samtidig nyttige tips og råd om innkjøp, lagring og servering. Vinekspert Merete Bø anbefaler viner som passer ostene og gir flere konkrete vintips i ulike prisklasser til hver ost. Med denne boka vil du garantert få noen helt fantastiske smaksopplevelser. «Når en bit ost og en slurk vin harmonerer, skaper de en tredje smak. En smak som fremhever deres beste karakter og samtidig skaper en sensasjon av en ny smaksopplevelse bare den kombinasjonen kan skape. Den smaken, den opplevelsen vil man aldri glemme.» - Merete Bø

  • av Ingvild Tennfjord
    445,-

  • av Halvor Lauvstad
    399,-

  • - sunne, rimelige og raske oppskrifter
    av Nathan Anthony
    354,-

    Er du hekta på Airfryer? Ønsker du et sunnere alternativ? Her får du 80 oppskrifter på raske, sunne og velsmakende retter. Bestselgerforfatter og hjemmekokk Nathan Anthony er opptatt av å bruke gode og næringsrike ingredienser som får deg til å føle deg bra hver dag! Her finner du forretter og snacks, kjappe lunsjer, hverdagsmiddager og lekre søtsaker - både kjente retter som kyllingvinger og ravioli samt nyskapninger som søtpotet-curry og fisketaco. Dette er mat til både hverdag og fest, skreddersydd for deg som vil ha sunn mat som ikke tar en evighet å lage.

  • - oppskrifter på digg mat
    av Eyvind Hellstrøm
    373,-

    Matlaging bringer folk sammen. Å lage god mat hjemme handler om å bruke alle sansene. God mat er veien til gode opplevelser, godt humør, gode relasjoner, samhold og inspirasjon på alle plan. Til Ungdommen er stjernekokken Eyvind Hellstrøms budskap til nettopp ungdommen. Sammen med bonussønnen Nils Rennan Lilleheie på 14 år lager Eyvind Hellstrøm en annerledes kokebok med kul mat som alle vil digge. Her er superenkle oppskrifter, smarte middager og kul mat man kan lage til seg selv og resten av familien. Eyvind Hellstrøm øser av sin kunnskap og forklarer på en enkel og lettfattelig måte hvordan du kan gjøre de riktige grepene for at maten blir skikkelig digg. Mammaen til Nils, Anita Rennan, står for alle de flotte bildene, og sammen leker de seg frem til god stemning, smart og enkel mat for å gi deg lyst til å gå i gang på kjøkkenet hjemme.

  • - maten du blir glad av å dele
    av Reneé Fagerhøi
    405,-

    De fineste middagene serveres på kjøkkenet hjemme. Med folk du liker, lave skuldre og skikkelig god mat. La gjestene hjelpe til, sett på musikk og demp lyset - så er det klart for kjøkkenfest!Reneé Fagerhøi er kjent fra TV, og liker raus, sosial og ujålete mat. Her deler hun sine beste retter. Oppskriftene passer for både begynnere og viderekomne, og smakene er hentet fra hele verden. Lær å lage hjemmelagde dumplings, biff tartar, veggislasagne og det beste ostesmørbrødet du har smakt i ditt liv.Boken inneholder en rekke kokketriks og råd til matlagingen. Hver rett er utstyrt med handleliste og grundig fremgangsmåte, så det er lett å slappe av når gjestene ringer på døren!KÅRET TIL ÅRETS BESTE KOKEBOK I ADRESSEAVISEN«Det oser energi av denne boka, som det gjør av hovedpersonen. Energien er smittsom, og det skal godt gjøres å ikke få lyst på noen av rettene her, som har kapitler for frokost, lunsj, middag, desserter og snacks, enkle retter, som også blir satt sammen til høvelige tre- og femrettere.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen«Her finnes oppskrifter på "alt" - noe ser enkelt og tilforlatelig ut, mens noe er desidert mer utfordrende. Alt ser uansett fristende ut og at det kan bli både store og små fester med hjelp av Kjøkkenfest er jeg ikke et sekund i tvil om.» Tor Hammerø, Nettavisen (Terningkast 5)

  • av Aicha Bouhlou
    445,-

    I Aichas middelhavsmat - solens kjøkken finner du enkle og gode oppskrifter, med ingredienser og tilberedningsmetoder som hører med i et middelhavskosthold. La deg inspirere og lag et solfylt matøyeblikk som du kan dele med venner og familie. Her er friske, fargesprakende salater, enkle småretter, variert grillmat og lekre fiskeretter. Dette er herlig mat med mange smaker som kan nytes året rundt.Det finnes ikke et enkelt definert «middelhavskjøkken», men en fellesnevner for middelhavskostholdet er bruken av olivenolje, i tillegg til rikelig med friske grønnsaker, fisk, frukt, belgvekster, urter, hvitløk, nøtter og korn.Følg Aicha på Instagram: @aichabouhlou

  • av Berit Nordstrand
    405,-

    Gi deg selv og helsen din en velsmakende omstart! I Ren nytelse får du 88 nye fristende antiinflammatoriske oppskrifter. Spiser du maten fra denne boken i 30 dager, får du en helseomstart. Da styrker du tarmbakteriefloraen og minsker kroppens inflammasjonsnivå samtidig som du spiser deilig mat. De aller fleste som gjennomfører en omstart, blir kvitt «vondter», sover bedre og får mer energi. Du kan også ende opp med noen kilo mindre rundt midjen og bedre hukommelse og humør. Kostholdet kan lege lekk tarm og lindre symptomer på livsstilsrelaterte sykdommer. Det kan også virke positivt for mange med autoimmune sykdommer - se etter AIP-merket i boken. Berits mål er å minimere helserisiko gjennom en livsstil med ren og naturlig mat som gir (livs)nytelse. Ønsker du å sette deg enda bedre inn i Berits teori om antiimflammatorisk mat bør du lese boken OMSTART30 som har ligget mer enn et halvt år på bestselgerlistene i 2020. Enda flere oppskrifter finner du på Berits hjemmeside beritnordstrand.no eller i sosiale medier for eksempel på Instagram @beritnordstrand Berit Nordstrand er lege med 25 års klinisk erfaring, foredragsholder og bestselgende forfatter - og hun elsker god mat.

  • - enkelt, raskt og godt
    av Elisabeth Le
    359,-

    Asiatisk mat er populært og godt. Nå kan du servere favoritt-rettene selv også. Elisabeth Le gir deg oppskriftene du trenger for å lage maten hjemme.Elisabeth Le driver den populære matbloggen Alt asiatisk, hvor hun deler oppskrifter og hemmeligheter fra det sørøst-asiatiske kjøkkenet. Boken inneholder oppskriftene på kjente og klassiske retter som biff chop suey, tom kha gai og vårruller.Her får du trinn for trinn-oppskrifter på vårruller, bao buns, dumplings og bánh mì. I tillegg får du en fyldig innføring i grunn-ingrediensene i asiatisk matlaging, slik at du kan handle inn de viktigste råvarene og bli kjent med tørrvarer, grønnsaker og krydder. Ingrediensene er tilpasset utvalget i norske butikker.Gjennom grundig veiledning, og med mange tips og triks, gir Elisabeth Le deg inspirasjon og smaksopplevelser fra Asia - hjemme i ditt eget kjøkken.

  • av Jamilla El Haddaoui
    449,-

    Denne boken er for deg som er glad i god mat, og som er nysgjerrig på marokkansk mat. Jamilla er opptatt av at maten skal smake godt, se god ut og være sunn. Og det aller viktigste, at den skal være enkel å lage og at ingrediensene og råvarene er lette å få tak i. Her får du mettende salater, varmende gryter, spennende småretter og duftende bakverk. Jamillas ønske er at boken vil gi deg mange gode stunder på kjøkkenet og rundt bordet.

  • av Jørgen Ravneberg
    222 - 405,-

    Folk blir mer og mer opptatt av spiselige, ville vekster. I Sankeboka sommer lærer du deg å identifisere disse ville vekstene og hvor de vokser. Kunnskap om de ulike artene er viktig når du skal ut i naturen. Boka beskriver sesongens spiselige vekster utførlig, du får kunnskap om de viktigste kjennetegnene, om lukt, farge og hvordan de ser ut. Ravneberg gir også tips om hvordan best bruke dem.

  • av Emilie Nereng
    355,-

  • av Hanne-Lene Dahlgren
    355,-

    Dette er en bok for deg som vil lage skikkelig digge kjøttfrie retter, som hele familien kan like. Bokens oppskrifter er testet og utviklet i samarbeid med over 50 norske familier, og kun retter med toppkarakter fra disse har kommet med i boken. Du får folkefavoritter som taco og lasagne, asiatiske klassikere som pad thai og grønn curry, samt raske pastaretter du kan nyte til hverdags. Dette er oppskrifter alle kan mestre med ingredienser du finner i vanlige matbutikker.Alle ingrediensene får du lett tilgjengelig på mobilen i den digitale handelisten. Supersmart når du står og handler! Du finner handlelisten her.

  • av Sara Døscher
    445,25

    Vin til folket er en vinbok for alle: en hyllest til både vinen og folket og snarveien til det du trenger å vite om vin. Boken avmystifiserer vin som fag gjennom sin visuelle infotainment-stil og tar deg med på en inspirerende vinreise der druene viser veien. Forfatteren har valgt ut 15 druesorter som hver og en presenterer sin unike vinstil og smaksprofil. Ved å bli med druene «hjem», lærer du deg de viktigste vinområdene i verden. Med dette som utgangspunkt får du konkrete eksempler på viner du vil ha stor nytte og glede av å prøve. Klassiske og moderne mat&vin-kombinasjoner hjelper deg å plassere, huske og forstå vinene bedre. Vin til folket er en praktisk bok som oppfordrer deg til å reise i vinens verden, og deretter invitere vennene dine til vinsmaking. Dette er boken for deg som ønsker å vite litt om vin, men har begrenset med både tid og innsatsvilje. Vin til folket er enkel og tilgjengelig vinkunnskap for den travle, den late og den utålmodige. Vinfakta presenteres på to måter: skriftlig gjennom korte tekster, og visuelt gjennom forklarende illustrasjoner. Den varierte komposisjonen av symboler, tekst, tegning og fakta, gjør at du lærer om vin nærmest uten å tenke over det.

    • 445,25
  • - dyrke, bake, pynte og lage mat til alle årstider
    av Victoria Dam
    449,-

    En kjærlighetserklæring til livet!Hage- og interiørentusiast Victoria Dam bobler av skaperglede alle årets måneder. Inspirasjon henter hun fra sin egen hage, fra en utømmelige indre kreativitetsbank og fra slektens oppskriftsbøker. Året i hagebyen følger årets gang fra tidlig vår til vinter. I fokus står glede, velvære, sanselighet, trivsel og nytelse i hagen og ved kjøkkenbenken. Victoria Dam viser deg hva du kan lage, bake og pusle med året igjennom.Se hvilke smaksbomber du kan lage av rabarbra, epler, plommer og kirsebær. Ønsk påsken velkommen med naturlig fargede egg. Forbered halloween med flaggermus og gresskarsuppe, og si god jul med tidenes pepperkakehus inspirert av eventyret "Hans og Grete".Året i hagebyen vil gi alle med skapertrang innenfor matlaging, hage og gjør-det-selv-puslerier påfyll av inspirasjon, året rundt, år etter år. Forfatteren er bosatt i en av Oslos hagebyer. Hun er også en dyktig fotograf med blikk for detaljer og har selv tatt de fleste av bokens mange bilder.

  • - norsk mat inspirert av mine marokkanske mødre
    av Aicha Bouhlou
    405,-

    Vil du bli forført av eksotisk krydderduft og spise flere grønne middager er boken AICHAS KJØKKEN en fantastisk inspirasjon.Aicha kom til Norge som ung kvinne og slo røtter her. Med seg hadde hun sin rike marokkanske matarv og etter hvert i livet hennes har maten blitt viktigere og viktigere for henne. Aichas mat er en hyllest til morens og bestemødrenes kjøkken, råvarene og krydderne deres. Samtidig er det en bok som er laget på ingredienser som Aicha kjøper her og maten hennes er enkel nok til at alle får det til.Dette er Aichas første kokebok. Hun har i en årrekke drevet en av Bergens fremste gallerier for samtidskunst, nå skriver hun om mat i Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Adresseavisen.Følg henne på Instagram @aichabouhlou

  • - maten og livsstilen som fornyer og reparerer tarmen
    av Gry Hammer
    425,-

    Har du stadig vondt i magen, er oppblåst eller litt uvel? I Gladere mage, gladere deg lærer du hvordan du kan bedre tarmfloraen og få det bedre i hele kroppen.Kostholds- og fermenteringsekspert Gry Hammer guider deg gjennom fordøyelsessystemet og deler et vell av konkrete råd, praktiske bevissthetsøvelser og favorittoppskriftene på mat som fremmer fordøyelsen og gleder tarmen. I tillegg til frokost, lunsj, middag og dessert får du herlige, styrkende shots, enzymsnop mot fordøyelsesplager og drikker som nærer de gode tarmbakteriene.La ikke en ustabil mage styre livet ditt - med denne boken kan du starte livsendringen i dag!12 trinn til en glad mage Bedre tarmflora på 5 dager (ja, det er mulig!) Magevennlige superhelter 5-dagersmeny Over 60 oppskrifter på enkel, magevennlig hverdags- og kosemat Magevennlige bevissthetsøvelserGry Hammer er matentusiast, fermenteringsekspert, yogalærer, spesialist på eteriske oljer og opptatt av samspillet mellom oss mennesker og jorda. Hun skriver bøker, holder kurs, foredrag og webinarer og driver nettstedet gryhammer.no. Hammer er kjent for sin kunnskap om matkultur, matkvalitet og tradisjonsrike og helsefremmende tilberedningsmetoder og har utgitt en rekke populære bøker om mat og helse.

  • av Simen K. Vatne
    425,-

    Å lage mat med airfryer er lettvint, sunt og raskt, og ikke minst godt, og stadig flere nordmenn har gått til innkjøp av dette populære kjøkkenredskapet. Denne boka fra matinfluenser Simen Vatne inneholder airfryer-oppskrifter på fristende norsk mat, laget med norske råvarer og ut fra norske matvaner. Her er alt fra tradisjonsmat til hverdagsmat. Norsk mat med airfryer er delt inn etter kjøttretter, sjømat, fugl, grønnsaker, gjærbakst, kaker og søtsaker. Og alle oppskriftene er spesielt tilpasset for airfryer. Tips, råd og vink om hvordan du håndterer airfryeren, er også med. Oppskrifter på saftig brød, sunne rundstykker, perfekt sjokoladefondant, himmelsk eplekake og sprø eplechips kommer side om side med seibiff med løk, fjellørret, sprø andelår, saltbakt sellerirot, gratinerte kamskjell, kjøttkaker, ribbe, pinnekjøtt, langtidsstekt roastbiff, kålruletter og elgkarbonader. Velbekomme!

  • av Elin Vatnar Nilsen
    395,-

    Skal du investere i én kakebok, så la det være denne!Kakene vi elsker er en skikkelig kakefest av en bok, der kakedronning og forfatter Elin Vatnar Nilsen - også kjent som Krem-Elin - har samlet alle favorittkakene til det norske folk. Oppskriftene er nøye utprøvd og enkle å følge, og i kjent stil lar ikke Elin noe overlates til tilfeldighetene. Følger du hennes mengder og fremgangsmåte, oppnår du garantert kakesuksess! Med Elins konditorbakgrunn og solide erfaring, er du sikret at kaken du lager blir akkurat så himmelsk som du drømmer om.Dette er boken du vil hente fram hver gang det er bursdag, dugnad, skoleavslutning, vennemiddag og lørdagskos - eller når du bare har lyst til å overraske familien med en supergod kake. Bak den uslåelige pavlovaen til 17. maifesten, den varmende krydderkaken til korpsdugnaden eller prøv de seige og herlige browniene.Kakene vi elsker inneholder alle klassikerne du og jeg og alle andre kakebakere rundt om i de tusen hjem alltid vender tilbake til, men som vi aldri husker hvor vi fant oppskriften på.

  • av Eyvind Hellstrøm
    433,-

    Mat fra havet er sunt, bærekraftig og kortreist. Eyvind Hellstrøm byr på et vell av fristende oppskrifter med retter av fisk, skalldyr og skjell. Her får du et hav av inspirasjon til mestring på ditt eget kjøkken. Vi har en unik tilgang på sjømat i landet vårt, og mat fra havet er både bærekraftig, sunt og godt! Eyvind Hellstrøm viser deg hvordan du kan tilberede himmelske retter. Her er enkle og smakfulle tilberedninger med få ingredienser som lar deg skape fantastiske retter og oppdage nye smakskombinasjoner. Boka byr på oppskrifter til hverdag og fest, og ikke minst de enkle og gode sausene som gjør sjømaten ekstra spennende. La deg inspirere til å bruke mer fisk, skalldyr og skjell i matlagingen med Hellstrøms hemmeligheter fra havet!

Populære mattrender

Tales.no har et enormt utvalg av bøker om mat og drikke, og her finner du også inspirasjon om de nye mattrendene som har kommet for å bli. En av de mange nye trendene rundt matideer er Sous vide, som i korte trekk betyr at maten tilberedes på lav og presis temperatur i en lengre periode. Det er en billig og enkel måte som du nå kan lage mat på, og så får du til og med en god opplevelse hver gang, fordi ingrediensene nå smaker enda mer av seg selv. I tillegg får du mer kontroll, ettersom du kan kontrollere alle prosesser i matlaging uten å måtte overvåke maten hele tiden.
Prosessen for temperering er enkel når du starter med å vakuumere ingrediensene i en pose og deretter legge dem i et varmtvannsbad. Du lar det bli her til det er klart, og hvis du lager kjøtt og vil steke det etterpå, kan du bare gjøre det i en panne etterpå. Hvis leter etter matinspirasjon om denne nye trenden, finner du her vår populære matbok "Sous vide" av Hugh Acheson, som er den største og mest ambisiøse boken om emnet. Her finner du oppskrifter, teknikker, tips og triks for både nybegynnere og erfarne matentusiaster på kjøkkenet.

I tillegg er trenden der man redusere matsvinn og utnytter råvarene et stort tema, som virkelig blomstret i 2018. Det var året da folk virkelig begynte å redusere matsvinn og fokusere på emnet, som forhåpentligvis vil bli et permanent del av vår bevissthet.
Matsvinn koster penger, skader miljøet og har sosiale konsekvenser. Majoriteten av matavfallet kommer fra husholdninger, ettersom forbrukerne ofte kjøper for mye mat. Det er dermed behov for både velvilje og innsats i hele næringskjeden, hvor du som forbruker kan gjøre en ekstra innsats.

Så hvis du er positiv til å redusere matsvinn og fokusere på matkostnadene og miljøet, anbefaler vi boken “Spis opp! - om miljø og matsvinn” av Hanne Karoline Jacobsen. Boken handler om matvett, matproduksjon og hva du som enkeltperson kan bidra med for å redusere matsvinnet. Det er en morsom fortelling som gir deg mer innsikt i hvorfor vi kaster så mye mat og hvorfor det er viktig å lære om miljøet. Så hvis du vil se hvilke muligheter du har med alle råvarene du kjøper, så kan denne boken hjelpe deg på rett vei.

På Tales.no finner du et stort utvalg av mat og drikke, og uansett om det er inspirasjon til hverdagsmat eller gode middagstips for helgen, så finner du alt her. Du finner også et hav av inspirasjonsbøker for gode og nye vinopplevelser og alle slags deilige brus.

Gjør som tusenvis av andre bokelskere

Abonner på vårt nyhetsbrev og få rabatter og inspirasjon til din neste leseopplevelse.